Til våre medlemmer

OBS! Dato for turen og informasjon om priser og alternativer for leiligheteter kommer om noen dager og legges ut her samt at de som har meldt sin interesse får den på e-post.

Dato for turen blir fastsatt om få dager, og da oppdateres denne siden med all nødvendig informasjon.

Hvis du er interessert i å få mer informasjon om turen må du registrere deg ved å gå inn på lenken under, og der finner du også annen relevant informasjon om turen.

INTERESSEREGISTRERING

Vi arrangerer sydentur i 2021

Om hotellet:

Velkommen til Gran Canaria, Playa del Inglès og Sunprime Atlantic View! 

Hotellet:
https://www.ving.no/kanarioyene/gran-canaria/playa-del-ingles/sunprime-atlantic-view

Playa del Inglés
https://www.ving.no/kanarioyene/gran-canaria/playa-del-ingles

Her skal vi kose oss i 14 deilige dager med god mat, sol og varme, godt selskap og nydelige omgivelser. Sunprime er et populært hotell med perfekt beliggenhet i Playa del Inglés. Mange nordmenn lokkes tilbake hit år etter år, hvor den mektige sandstranden og det store utvalget av god mat og fornøyelser møtes. Stranden er en halv mil lang og munner ut i den bølgende, gullfargede Maspalomasørkenen. Via den vakre sandpromenaden kan du ta deg helt til San Agustin og de trendy kafeene i Playa Meloneras. Her ligger restaurantene på rekke og rad, alt fra små tapasbarer og italienske pastarestauranter, til utsøkte fisk- og skalldyrsrestauranter. Her finner du det beste utelivet på sørsiden. her er det mye av alt: puber, nattklubber, diskotek, barer og spanske steder der lokalbefolkningen selv går ut.

Atlantic View var det første Sunprime-hotellet som åpnet dørene, og siden den gang har det fortsatt å tiltrekke både nye og tilbakevendende gjester som reiser uten barn. Herfra har du kort vei til flere av øyas golfbaner. Hotellet ligger rolig til i øvre del av Playa del Inglés med utsikt mot ørkenen i Maspalomas og mot annen bebyggelse.

På hotellet er det også mange treningsmuligheter, som for eksempel water aerobic og yoga. Det er også en egen tennisbane som man kan bruke kostnadsfritt på dagtid. Du kan også trene gratis i treningsstudioet eller kjøpe en herlig behandling i Sunprime Spa. Hotellet har et stort, flott bassengområde med hele tre oppvarmede basseng. Lengter du etter sand og saltvann kan du enkelt komme deg til stranden med hotellets strandbuss, som går flere ganger om dagen. Man kan selvsagt spasere ned til stranden da den ligger ca to kilometer fra hotellet. Golfinteressert? Perfekt! Lopesan Meloneras Golf ligger bare 3 km fra hotellet. Det er en vakker 18-hullsbane rett vest for Maspalomas-fyret. Flere av hullene går langs Atlanterhavet, og noen av dem setter golfkunnskapene og konsentrasjonen på en skikkelig prøve. Mange mener at de siste 9 hullene er den beste 9-hullssløyfen på hele øya. Banen passer for middels gode golfere og de skikkelig dyktige.

På hotellet er det lege (mot betaling) syv dager i uken. Timebestilling er ikke nødvendig. Skulle man trenge legehjelp utenom disse tidene vil resepsjonen være behjelpelig med å tilkalle lege.

LNT Nordland betaler for sykepleier under oppholdet samt noen felles aktiviteter. De som skal i dialyse under oppholdet må legge ut for dette selv.

 

Dialysesenteret heter Club de Hemodialisis

Dialysesenteret heter Club de Hemodialisis og ligger i Playa del Ingles, bare en spasertur unna hotellet vi skal bo på.

Det er 10 dialyseplasser der.

Vi har bestilt dialyse tirsdager, torsdager og lørdager kl. 07.00 i de to ukene. Det betyr at de fleste er ferdige ca kl. 11.00 – 11.30, og da er det jo mye igjen av dagene.

Det er alltid lege til stede på senteret når det er pasienter der. De har godt samarbeid med sykehuset i San Augustin. På sykehuset er det noen som snakker skandinavisk, på dialysen snakker de spansk og engelsk.

Blodprøver og medisinske opplysninger må sendes til senteret i god tid, senest 4 uker før ankomst. De aksepterer Hepatitt C, men da må pasienten sitte i enerom.
Blodprøver som eventuelt må tas under oppholdet, må pasienten betale for. Eksempelvis koster en Kaliumprøve 10 euro*.

Pasientene må selv sørge for å være godt nok forsikret. Både dialysesenteret og sykehuset er private, og de "leker ikke butikk".
Hver dialysebehandling koster 300 euro*. Dette legger pasientene ut selv, men man får beløpet refundert fra HELFO. Les mer om dialysebehandling i utlandet her:

Info om dialyse i utlandet (innenfor EØS)

https://helsenorge.no/behandling-i-utlandet/dialyse-i-utlandet

Forhåndstilsagn er en frivillig ordning som gir deg økonomisk trygghet.

https://helsenorge.no/behandling-i-utlandet/sykehusbehandling-og-andre-spesialisthelsetjenester-i-eos-land

Skjema for bruk når du kommer hjem:

https://helsenorge.no/behandling-i-utlandet/dialyse-i-utlandet#Send-s%C3%B8knad-digitalt-til-Helfo

På spørsmål fra meg, sa de at de har veldig lite infeksjoner. De har gode hygieniske rutiner og sterile prosedyrer, og de bruker munnbind. Sykepleierne er dyktige og har lang erfaring. Mange pasienter kommer igjen og igjen, og noen bor her nede hele vinteren, noe de på senteret ser på som en tillitserklæring.

Dialysesenteret holder det vanligste utstyret til å gjennomføre behandlingene.
MEN de har bare Heparin der. Hvis noen bruker noe annet, f.eks Fragmin, Innohep, Duralock, Taurolock osv må de ta det med seg. Intravenøst jern og Epo må også bringes med, det samme gjelder butte nåler for de som bruker det.

*Prisene kan endre seg noe fram til vi reiser