TUREN ER UTSATT

Til våre medlemmer

JA! DET BLIR SYDENTUR I LAG MED LNT, NORDLAND FYLKESLAG 11. TIL 25. MARS 2021!

Hvis du er interessert i å få mer informasjon om turen må du registrere deg ved å gå inn på lenken under, og der finner du også annen relevant informasjon om turen.

INTERESSEREGISTRERING

Vi arrangerer sydentur i 2021

Om hotellet:

Velkommen til Gran Canaria, Playa del Inglès og Sunprime Atlantic View! 

Hotellet:
https://www.ving.no/kanarioyene/gran-canaria/playa-del-ingles/sunprime-atlantic-view

Playa del Inglés
https://www.ving.no/kanarioyene/gran-canaria/playa-del-ingles

Her skal vi kose oss i 14 deilige dager med god mat, sol og varme, godt selskap og nydelige omgivelser. Sunprime er et populært hotell med perfekt beliggenhet i Playa del Inglés. Mange nordmenn lokkes tilbake hit år etter år, hvor den mektige sandstranden og det store utvalget av god mat og fornøyelser møtes. Stranden er en halv mil lang og munner ut i den bølgende, gullfargede Maspalomasørkenen. Via den vakre sandpromenaden kan du ta deg helt til San Agustin og de trendy kafeene i Playa Meloneras. Her ligger restaurantene på rekke og rad, alt fra små tapasbarer og italienske pastarestauranter, til utsøkte fisk- og skalldyrsrestauranter. Her finner du det beste utelivet på sørsiden. her er det mye av alt: puber, nattklubber, diskotek, barer og spanske steder der lokalbefolkningen selv går ut.

Atlantic View var det første Sunprime-hotellet som åpnet dørene, og siden den gang har det fortsatt å tiltrekke både nye og tilbakevendende gjester som reiser uten barn. Herfra har du kort vei til flere av øyas golfbaner. Hotellet ligger rolig til i øvre del av Playa del Inglés med utsikt mot ørkenen i Maspalomas og mot annen bebyggelse.

På hotellet er det også mange treningsmuligheter, som for eksempel water aerobic og yoga. Det er også en egen tennisbane som man kan bruke kostnadsfritt på dagtid. Du kan også trene gratis i treningsstudioet eller kjøpe en herlig behandling i Sunprime Spa. Hotellet har et stort, flott bassengområde med hele tre oppvarmede basseng. Lengter du etter sand og saltvann kan du enkelt komme deg til stranden med hotellets strandbuss, som går flere ganger om dagen. Man kan selvsagt spasere ned til stranden da den ligger ca to kilometer fra hotellet. Golfinteressert? Perfekt! Lopesan Meloneras Golf ligger bare 3 km fra hotellet. Det er en vakker 18-hullsbane rett vest for Maspalomas-fyret. Flere av hullene går langs Atlanterhavet, og noen av dem setter golfkunnskapene og konsentrasjonen på en skikkelig prøve. Mange mener at de siste 9 hullene er den beste 9-hullssløyfen på hele øya. Banen passer for middels gode golfere og de skikkelig dyktige.

På hotellet er det lege (mot betaling) syv dager i uken. Timebestilling er ikke nødvendig. Skulle man trenge legehjelp utenom disse tidene vil resepsjonen være behjelpelig med å tilkalle lege.

LNT Nordland betaler for sykepleier under oppholdet samt noen felles aktiviteter. De som skal i dialyse under oppholdet må legge ut for dette selv.

 

Dialysesenteret heter Avericum Maspalomas, og ligger i et privat sykehus der.

Litt om dialysesenteret (tekst fra Eva, vår sykepleier som er med på turen)

Denne gangen blir det dialyse på en annen plass enn på de to siste turene våre til Gran Canaria. 

På min henvendelse til det tidligere dialysesenteret angående feriedialyse, fikk jeg til svar at de på grunn av "interne årsaker" ikke tar imot nye bestillinger nå. Noen nærmere informasjon fikk jeg ikke om den saken. 

Heldigvis viser det seg at det finnes en annen mulighet på øya, og det er i Maspalomas, en ca. ti minutters kjøretur fra hotellet. Senteret heter Avericum Maspalomas, og ligger i et privat sykehus der.

Jeg har nå holdt av dialyseplasser til opptil 4 pasienter mandager, onsdager og fredager på morgenen. 

Det er alltid lege til stede på senteret når det er pasienter der. De ansatte på dialysen snakker spansk og engelsk. 

Det må sendes inn blodprøvesvar og medisinske opplysninger til dialysesenteret i god tid før avreise. Blodprøver som eventuelt må tas under oppholdet, må pasienten betale for. 

Pasientene må selv sørge for å være godt nok forsikret. Husk at både dialysesenteret og sykehuset er private, og de "leker ikke butikk". Hver dialysebehandling koster ca 300 euro. Dette legger pasientene ut selv, men får beløpet refundert fra HELFO etter hjemkomst. 

OBS! Skjema for bruk når du kommer hjem MÅ GODKJENNES OG SIGNERES AV LEGE FØR DU REISER! 

Info om dialyse i utlandet (innenfor EØS)
Klikk HER – (for deg som har papirutgaven av

LNT Nordland Nytt henviser vi til www.lntnordland.org)

Forhåndstilsagn er en frivillig ordning som gir deg økonomisk trygghet.

Klikk HER – (for deg som har papirutgaven av LNT Nordland Nytt henviser vi til www.lntnordland.org)

Skjema for bruk når du kommer hjem: SKAL GODKJENNES/SIGNERES AV LEGE FØR DU REISER!

Klikk HER – (for deg som har papirutgaven av LNT Nordland Nytt henviser vi til www.lntnordland.org)